Wil jij vrijwilliger worden bij Anna Ouderenzorg?

 

Vrijwilligers Anna Ouderenzorg

 

Heb je hart voor ouderen en wil je graag iets voor een ander betekenen? Word dan vrijwilliger Anna Ouderenzorg. Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze zorg. Je kunt van alles doen voor onze bewoners. Samen vinden we iets dat bij je past.

Anna Ouderenzorg heeft 4 woonzorgcentra, 3 in Geldrop, 1 in Heeze. Daarnaast zoeken we ook regelmatig vrijwilligers voor het hospice in Geldrop.

Bij Anna Ouderenzorg werken veel vrijwilligers. Iedere vrijwilliger heeft een persoonlijke begeleider. De vrijwilligerscoördinator zorgt dat alles rond vrijwilligerswerk in goede banen geleid wordt en zij zorgt voor de aansturing van de begeleiders.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent gemiddeld 1 dagdeel per week beschikbaar (ochtend of middag).
 • Je bent gemotiveerd en enthousiast en hebt affiniteit met ouderen.
 • Je bent minimaal 18 jaar. Een maximum leeftijd is er niet, het gaat ons erom dat je je taken goed kunt uitvoeren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je benadert onze cliënten op een correcte, prettige manier.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een glimlach van onze bewoners (onbetaalbaar!)
 • Je krijgt een eigen begeleider: iemand met wie je kunt overleggen en die je helpt bij het uitvoeren van je taken. 
 • Je werkt in een team met fijne collega's.
 • Je krijgt trainingen en kunt opleidingen bij de AnnaAcademie volgen.
 • Je krijgt voordeel bij tal van winkels en (sport)organisaties en een kerstattentie.
 • 1x per jaar heb je een etentje met alle vrijwilligers.

We bieden je een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. Maar ook de mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. 

Onze mogelijkheden

 

Gastvrouw/gastheer

Als gastvrouw/-heer ben je voornamelijk bezig in een van de huiskamers op de verschillende locaties. Je ondersteunt de huiskamerassistente op het gebied van eten en drinken (eventueel zelf koken) en ontspanningsactiviteiten. Dagen en tijden zijn in overleg.

 

Gastvrouw/gastheer Hospice

Als gastvrouw/-heer ondersteun je de verzorgenden en de huiskamerassistent in de hospice. Je ontvangt gasten van de cliënten, je helpt mee met de maaltijden, of ondersteunt de zorg een handje bij de zorg. 

 

Gastvrouw/gastheer restaurant 

Als gastvrouw/-heer help je de medewerkers van het restaurant. Denk aan een drankje inschenken en serveren, een praatje maken met de bewoners en hun familieleden etc. 

 

Bezoekvrijwilliger

In een van de verschillende locaties bezoek je minimaal 1 keer per week een bewoner om samen een spelletje te doen, een wandeling te maken of een praatje te maken. Dagen en tijden zijn in overleg. Zie ook www.ananz.nl/hetmomentum
 

Assisteren bij dagbesteding

Op diverse locaties hebben we dagbestedingen. Vind je het leuk om te assisteren bij activiteiten en maaltijden dan ben je van harte welkom. 
 

Vrijwilliger duofiets

Je fietst samen met cliënten die graag naar buiten willen gaan op een fiets, een rondje door het dorp. Een korte uitleg en instructie over de fiets is verplicht.
 

Vrijwilliger bij activiteiten(begeleiding)

In een van de locaties van Ananz ondersteun je de activiteitenbegeleider bij diverse activiteiten. Denk aan voorlezen, wandelen, klassieke of populaire muziek, geheugenfitness, creatieve activiteiten, klankschalen etc. Dagen en tijden zijn bespreekbaar. 
 

Pianist

Je speelt een paar uur als pianist op een locatie, Als je deze ook nog kunt stemmen, ben je helemaal welkom!
 

Assisteren bij Therapieën

Binnen locatie Heuvel zoekt de fysiotherapie vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij het begeleiden van bewoners van en naar de fysioruimte. En die daarnaast ook een handje kunnen helpen bij de therapie. 

 

Assisteren bij Dienst Geestelijke Verzorging

In een van de locaties ondersteun je de Dienst Geestelijke Verzorging bij een (sfeer) viering of individuele bezoekjes aan bewoners. 
 

Assisteren bij Facilitaire Dienst 

Ben je handig en graag bezig? Kom dan de facilitaire dienst ondersteunen bij het onderhouden van de tuinen van de locaties, de voliéres en het doen van kleine klusjes. 
 

Maakt mij niet uit

Ik heb geen voorkeur voor een van de bovenstaand benoemde rollen. 
 

Vrijwilliger worden?

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Anna Ouderenzorg? Laat dan via het aanmeldformulier jouw gegevens achter. Geef hierbij aan waar jouw voorkeur naar uit gaat. Wij nemen contact met jou op.

 

Meer info?

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Anna Ouderenzorg? Bel met Veroni Haans, teamleider Welzijn van Anna Ouderenzorg,                via 088-567 77 13. Of laat je gegevens achter. 

© 2020 Anna Zorggroep

Disclaimer           Privacy              

© 2020 Anna Zorggroep

Disclaimer           Privacy